גלידות מהסופר : לא מה שחשבתם

    להצעת מחיר:

    כשר - חלבי / פרווה

    שאלתם את עצמכם פעם, מה אתם יודעים על הגלידות שאתם קונים בסופר? ממה הן מורכבות? אנו בטוחים שהתשובה שלכם רחוקה מאוד מהמציאות. הגלידות האלו מכילות עשרות ומאות חומרים המזיקים לנו. רוצים לדעת עוד? בואו נתחיל.

    הגלידה המגיעה אל מדפי הסופרים הינה גלידה המיוצרת בתהליכי תיעוש בשונה מבעבר הרחוק, שמטרתם היא ייצור המוני של גלידה, שתעמוד בדרכי ההובלה אל הסופרים ומהסופרים אל בית הלקוח ולא תימס וכמובן שהמוצרים שהיא מכילה, יוזילו את עלויות היצור שלה. על פי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים בישראל, התשכ"ג, גלידה צריכה לענות על ההגדרה הבאה : " גלידה היא מצרך מזון מוקפא המתקבל על ידי תערובת חלב או אבקת חלב, או מוצר חלב, או מים באחד או יותר מן הרכיבים האלה: פירות או מוצריהם, סוכר, אגוזים, קפה, קקאו או שוקולד, חומרי מזון אחרים, חומרי ניחוח וטעם, צבעי מאכל, חומרים מייצבים וחומרים מחליבים; ולרבות כל מוצרי גלידה למיניהם".

    אם מעמיקים בהגדרה זו, מבינים כי משתמשים בהליך התיעוש של ייצור הגלידה בכימיקלים ההופכים את הגלידה למה שהיא- בעלת מרקם קרמי, שלא נוצרים בה גושי קרח מחד, ומנגד מונעים את הימסותה בדרכה אל בית הלקוח. כימיקלים אלו משפיעים רבות על הבריאות שלנו ושל ילדנו. אם כך, איך נוכל לדעת איזה סוגי כימיקלים נמצאים בגלידה שאנו רוצים לקנות?

    ניתן היה לחשוב שמספיק להסתכל על רשימת הרכיבים הנמצאת על גב האריזה אך אין זה נכון. על פי החוק בישראל, לא חייב לפרט באופן מלא את כלל המרכיבים שבאמת נמצאים בגלידה אלא ניתן להסתפק בשמות כללים המגדירים אותם כקבוצה, לדוגמא "חומרי טעם וריח".

    בכדי להמחיש בצורה טובה יותר את הפער בין מה שאנחנו יודעים למה שאנחנו חושבים שאנו יודעים, נציג מספר סוגים של חומרים כימיקלים הנמצאים בגלידות שלנו ואיננו יודעים עליהם דבר . הסוג הראשון שנמצא בגלידות הינם כימיקלים המחקים את טעמם הטבעי של טעמים שונים, אותם מוסיפים בכדי להעשיר ולחזק את טעמה של הגלידה. מחקה הטעם של הווניל נקרא Piperonal ושל הבננה נקרא Ethyl acetate, לא די בכך שהם אינם מופיעים ברשימת המרכיבים על גבי האריזה, הם גם מזיקים לבריאות. בנוסף, כיוון שמטרתם לחזק ולהדגיש את טעם הבננה, כאשר נרצה לאכול בננה אמיתית, טעמה יהיה לנו שונה ופחות טעים.

    כימיקל נוסף הנמצא בגלידות התעשייתיות הוא הפרופילן גליקול אותו ניתן למצוא לא רק בתעשיית הגלידות אלא גם למרבה ההפתעה בתעשיית הקוסמטיקה ומוצרי הטיפוח. תפקידו למנוע היווצרות של קרחונים לאחר הקפאה ממושכת של הגלידה. אומנם תפקידו חשוב, אך מחקרים הראו בעבר כי הוא מסוכן בשאיפה לריאות.

    אם החלטתם שאתם עוברים לגלידות טבעיות יותר מעכשיו, חכו עוד רגע. לעיתים גלידות אלו מכילות חלמוני ביצה חיים הידועים כמסוכנים מאוד לבריאות, בייחוד לנשים בהריון ולבעלי מערכת חיסונית חלשה.

    אם יצא לכם החשק לאכול עוד גלידה, יש פתרון, הכינו בעצמכם גלידה ביתית בה אתם יודעים בדיוק אילו מרכיבים היא מכילה, או מצאו לכם גלידרייה איכותית המשתמשת בחומרים טבעיים בלבד.

    מתכננים אירוע? – תנו לנו לדאוג לקינוחים!

    לקבלת הצעת מחיר, התקשרו או מלאו את הטופס ליצירת קשר.

     

    בין לקוחותינו

    מתכננים אירוע?

    תנו לנו לדאוג לכם!

    צרו קשר לקבלת הצעת מחיר מהירה

      Rate this page
      מחפשים דוכני למזון לאירוע שלכם? לחצו עכשיו ליצירת קשר מהיר