כשאנו חושבים להתמסר לדיאטה, אנו חושבים על תחילתה של תקופה עשירה בירקות, מים, לחם קל, וללא דברים מתוקים, שלא נאמר חלילה גלידה.
אך הרשו לנו לשבור לכם מיתוס אחד גדול, מותר וניתן לשלב גלידה בתפריט הדיאטה ואפילו מספר פעמים ביום! ד"ר מאיה רוזמן, דיאטנית, מציגה את הדרך לשלב גלידה בדיאטה ועדין לרדת במשקל.
אז כן כן, הבנתם נכון, ניתן לשלב גלידה בתפריט היומית שלכם כאשר מדובר בתפריט מאוזן ובריא, מחולק ל-3 ארוחות עיקריות ומסודרות. את הגלידה תוכלו לשלב בכל 3 ארוחות הביניים שלכם או באחת מהן.
מיתוס נוסף שנשבור כעת הוא שגלידה אפילו עדיפה בזמן דיאטה על פני סוגי נשנושים אחרים כדוגמת שוקולד או עוגיות.
רמת החלבון בגלידה דומה מאוד לזו הקיימת במעדני חלב בשל המרכיבים הדומים שלהם, גלידה חלבית מכילה כ-4% חלבון וכ- 120 מ"ג סידן בכמות הממלאת כוס חד פעמית (בערך 100 גרם), לכן צריכת גלידה תורמת לעמידה בצריכת הסידן והחלבון היומי הנדרש.
אם אני בדיאטה, אני אמור לאכול גלידה דיאטטית?
לא בהכרח. דיאטה נכונה היא דיאטה העוסקת במינונים הנכונים, כך שאם תבחרו לאכול גלידה דיאטטית שמטבע הדברים מכילה פחות סוכרים ושומן, תוכלו לאכול מנה גדולה יותר ממנה, אך אם בחרתם בגלידה רגילה, העשויה משמנת איכותית ואמיתית, תצטרכו לוותר על הכמות למען האיכות. כלומר, תצטרכו לאכול מנה קטנה יותר בהשוואה לגלידה הדיאטטית.
אם נדבר במושגים של קלוריות, כדור גלידה רגילה-שמנת, בערך חצי כוס חד פעמית, מכילה כ-150 קלוריות. לעומתה, גלידת יוגורט עם כ-2% שומן, מכילה בכוס שלמה כמות קלוריות זו. שתיהן עומדות בתנאים של ארוחת ביניים, רק שבגלידת השמנת תאכלו חצי כוס ובגלידה הדיאטטית תאכלו כפול. בגלידות דיאטטיות שלא מכילות כלל סוכרים, תוכלו אפילו לאכול יותר מכוס אחת!
סוגים נוספים שניתן לשלב בדיאטה כארוחות ביניים הינם גלידה אמריקאית בגביע המכילה כ-140 קלוריות וגלידות יוגורט או פרוזן, המכילות בהתאמה 90 ו-120 קלוריות לכוס.
אך זכרו, הבעיה אינה בגלידה אלא בתוספות המגיעות לצידה, לכן בכדי לעמוד בכמות הקלוריות הנדרשת לארוחת הביניים, השתדלו לשלב מעט פירות טריים כדוגמת בננה, מנגו, תותים או אבטיח שערכם הקלורי לכף הינו בממוצע 20 קלוריות, והימנעו מתוספות כדוגמת שוקולד, אגוזים וכדומה שערכם הקלורי מתחיל מ-50 קלוריות לכף, ובכך יכולים להקפיץ את המנה בקלות לכ-300 קלוריות.
סורבה וגלידת יוגורט
לגלידת היוגורט יש יתרון רב וזאת מהסיבה שהיא מורכבת מפירות טריים או פירות קפואים בעלי ריכוז של ויטמין C גבוה הנשמר בהם ומגדיל את ספיגת הסידן שנמצא ביוגורט.
בנוסף, בניגוד לגלידות שאינן מכילות פרי, הפירות בגלידת היוגורט המכילים סיבים תזונתיים וסוכר בשילוב עם חלבון היוגורט, מעניקים תחושת שובע אורכה יותר ומעכבים את ספיגת הסוכר.
בשונה מגלידת יוגורט, הסורבה אינו עדיף מבחינה בריאותית כיון שאינו מחזיק ביתרונות החלבון והסידן שנמצאים בגלידות אחרות. בנוסף הסורבה אינו דיאטטי כל כך גם אם מדובר ב- 0% שומן כיוון שהוא עשוי מפרי וכ- 30% סוכרים ולכן מכיל מספר רב של קלוריות.
אז איזה גלידה היא הכי בריאה בדיאטה?
אז אחרי שכבר השתכנעתם שגלידה יכולה להיות חלק בלתי נפרד מהדיאטה שלכם, כדאי שתבחרו בגלידה בעלת אחוזי שומן וסוכר נמוכים המכילה רק צבעי מאכל טבעיים ו/או ממתיק מלאכותי הנקרא "סוכרלוז".
כמו כן ניתן לבחור גם גלידה מרכיבים טבעיים מעושרת בסידן וכ-20% סוכר טובו. גלידות המכילות מעל ל-20% שומן ואחוז גבוה של סוכר אינן מומלצות (למשל- שוקובו, מגנום וכדומה).
מתכננים אירוע? – תנו לנו לדאוג לקינוחים!
לקבלת הצעת מחיר, התקשרו או מלאו את הטופס ליצירת קשר.