דוכני הצ׳ורוס מבית Dream Berry מציעים מגוון רחב של דוכנים בפריסה ארצית, בעיצובים שונים ומותאמים לכל אירוע על בסיס קבוע ועל פי דרישה.
אז מהו בעצם צ'ורוס?
צ'ורוס הוא מאכל רחוב נפוץ ופופולארי שמקורו בספרד ועם השנים היגר לשאר אירופה ולמדינות אמריקה הדרומית. מדובר למעשה בבלילה שעוברת טיגון עמוק ולאחר מכן מוגשת עם שלל תוספות, החל מריבת החלב המסורתית או אבקת סוכר ועד לנוטלה וסוכריות צבעוניות. ארוחת בוקר ספרדית אהובה במיוחד היא צ'ורוס טבולים בכוס שוקולטה חמה וסמיכה. הצ'ורוס מזכירים מעט את הסופגנייה שלנו בגרסה פריכה יותר והכנתם נעשית מיד עם ההזמנה כך שהם נמכרים לוהטים וטריים.
איך מכינים צ׳ורוס?
הכנת צ'ורוס היא דוגמא מובהקת ליחס עלות-תועלת נפלא. הבלילה מורכבת ממצרכים זמינים שקיימים בכל בית והכנתם לוקחת בדיוק עשר דקות של עבודה.
- מרתיחים בסיר 200 גרם חמאה, 3 כפות סוכר, 1/2 כפית מלח ו-2 כוסות מים.
- מוסיפים 2 וחצי כוסות קמח בבת אחת ומערבבים על האש עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר בקלות יחסית ונראה אחיד.
- מצננים מעט את הבצק ומעבירים אותו למיקסר.
- בעזרת וו גיטרה מערבלים כ-2
- דקות כדי שהבצק יתקרר מעט. מוסיפים 3 ביצים תוך כדי ערבול. יש להמתין עד שהביצה נטמעת בתערובת ורק אז להמשיך לביצה הבאה. זהו, הבלילה מוכנה.
- עכשיו כל מה שנשאר לנו לעשות זה לטגן: מחממים בסיר נקי שמן לטיגון עמוק וממלאים שק זילוף בתערובת הצ'ורוס, רצוי עם פיה משוננת. מזלפים פסים של צ'ורוס לתוך השמן החם עד להזהבה. מגישים חם.
כשמוציאים את הצ'ורוס מהשמן, אחת האפשרויות היא לגלגל אותם בצלחת רחבה עם סוכר וקינמון. ניתן גם להגיש אותם עם ריבה, סירופ מייפל, ממרח שוקולד או כל תוספת אחרת שאוהבים. אופציה מומלצת במיוחד למשקיענים היא להגיש את הצ'ורוס לצד שוקולטה חמה, ממש כמו בספרד.